+31 (0)6 31 908 533 info@med4you.nl

Uitwisseling van medische gegevens al mogelijk!

door | 30sep,2016 | Nieuws

Als bestuurder van IHE Nederland was ik actief betrokken bij de presentatie van IHE Nederland tijdens de eHealth week, wat in juni 2016 zich in Amsterdam afspeelde. Het was een uitgelezen kans om de mogelijkheden van standaarden in het kader van de uitwisseling van patiënten gegevens aan Nederland en de rest van de wereld te presenteren.
IHE is een wereldwijde organisatie die een samenwerking tussen de gebruiker (medisch specialist), – patiënt en -leverancier van ICT oplossingen binnen de zorg stimuleert en bijstaat in praktische oplossingen als het gaat om de uitwisseling van patiënten gegevens. Hiervoor is ook een oplossing methode ontwikkeld. Het IHE proces! Dit proces voorziet in een probleemstelling (wat gaat er niet goed binnen de uitwisseling/of kan beter), en komt met technische voorstellen om dit probleem op te lossen.
Om dit proces uit te leggen is er een animatie gemaakt die ook tijdens de eHealth week door IHE Nederland is aangeboden aan de bezoekers en de internationale IHE community.