+31 (0)6 31 908 533 info@med4you.nl

Prima presentatie Johan Krijgsman van de eHaelth monitor

door | 11okt,2016 | Nieuws

kijk video tussen 2 min 50 sec. en 18 min 49 sec.

Beste Johan,

Met veel plezier heb ik naar je presentatie van de laatste eHealth monitor gekeken.

Ben het helemaal met je eens dat eHealth meer is dan techniek!

In 2008 schreef ik een artikel met als titel: “nu is de dokter aan zet”. Voor de pathologen in Nederland hadden wij als software bedrijf de mogelijkheid gemaakt om tijdens het opstellen van zijn pathologieverslag super eenvoudig een plaatje hieraan toe te toevoegen (wij hadden ons beeldarchief via eHealth verbonden met het landelijke verslag systeem Palga dit was in mei 2001). Voor de arts leverde dit direct veel tijdswinst op. De beelden werden gebruikt tijdens patiënten besprekingen en als onderwijs/presentatie materiaal. Een plaatje bespaart je soms wel duizend woorden. Binnen een jaar was 85% van de Nederlandse pathologen een intensieve gebruiker van ons systeem. En wordt het nu nog steeds intensief gebruikt (inmiddels door meer dan 20 medisch specialismen in de tweede lijn en staat landelijk bekend als een PACS-2 oplossing).

Ik ben het helemaal met je eens dat iedereen wel gebruik wil maken van eHealth toepassingen, maar dit nog te weinig doet! Wat er nodig is, is maatschappelijke innovatie geef je aan. We moeten anders gaan denken zeg je…

Je geeft in je presentatie enkele voorbeelden van eHealth toepassingen die succesvol zijn. Zo noem je de stappenteller als veel gebruikte app, vertelde je dat het in de geestelijke gezondheidszorg intensief via eHealth wordt gehandeld.

Als je hierover nadenkt dan is hier de “fun factor” gevonden!

Het is van essentieel belang om te weten wat men aanspreekt. Daarbij te realiseren dat de boodschap dan ook divers is. Want elke stakeholder heeft zijn eigen specifieke fun factor. De kunst is om uit te vinden wat dan is!

Hoe eenvoudig is het… of hoe afhankelijk ben ik… zijn zo vragen die hieraan ten grondslag liggen.

In je metafoor met die doos waarin je medische gegevens zijn verborgen noem je dit het “nationaal struikelblok”. Waar moet die toekomstige schoenendoos staan? Je geeft daarin verschillende voorbeelden waar er eigenlijk maar 1 de juiste is.

Mijn suggestie zou zijn: “je eigen digitale kluis” waar jij je als patient de regisseur voelt!

Het is een kwestie van het vinden van de fun factor per stakeholder (de patiënten, zorgaanbieders en de industrie) en het kweken van vertrouwen. Dan ook nog, heel belangrijk… het verkopen ervan!! Want als men op de voordelen van het gebruik van eHealth onder de stakeholders juist positioneert zal het gebruik van eHealth exponentieel toenemen. En daar ben ik van overtuigd!

Med4You.nl zou hier graag met je mee willen denken en zie uit naar je reactie.

Door te luisteren, te horen en te handelen.

Previous article

Missie Med4You.nl