+31 (0)6 31 908 533 info@med4you.nl

Even voorstellen:

Mijn naam is Hans Hagoort, ik ben al meer dan 16 jaar actief in de zorg ICT en heb een goed overzicht van hetgeen zich afspeelt in het Nederlandse- en Internationale Zorg ICT landschap.   Gedurende 15 jaar heb ik als commercieel directeur leiding gegeven aan een software bedrijf gespecialiseerd in beelduitwisseling en verslaglegging voor medische centra en daarbuiten. Mede dankzij mijn overtuiging dat “Internationale” ICT standaarden de norm dienen te zijn is het bedrijf zeer succesvol geworden. Daarnaast ben ik ruim 9 jaar bestuurslid geweest van IHE Nederland en heb mede deze organisatie tot een van de toonaangevende IHE landenorganisaties opgebouwd.

Ambitie:
Mijn ambitie is het creëren en stimuleren van samenwerkingsverbanden met als doel om de mens/patiënt de regie over zijn eigen zorginformatie te geven en de vrijheid om daarin zelf te bepalen wie daar toegang tot krijgt.

Focus:

  • Het creëren van vertrouwen tussen overheid en de leveranciers van medische applicaties en het samen maken van duidelijke afspraken.
  • Het stimuleren van een technische ICT infrastructuur op basis van “internationale” standaarden. 

Portfolio:

  • Vanaf 1999 heb ik samen met een vriend (Ronald Ruijs), letterlijk vanaf een zolderkamer een software bedrijf opgezet die tot doel had om een zoekmachine voor cadeaus te realiseren. Onze taakverdeling was dat Ronald (vanuit RVC) de software zou inbrengen (techniek) en ik mijn commerciële kwaliteiten (marketing en verkoop). Onder de naam www.meneeruil.nl werd deze in de loop van 2000 gelanceerd. Het bleek een slechte timing (internet bubbel). Op zoek naar een alternatief voor de software die door Ronald ontwikkeld was ontstond er contact met de ICT werkgroep van pathologen. Een schot in de roos! De software die door RVC was ontwikkeld bleek uitermate geschikt om een integratie uit te voeren met Palga (het landelijke pathologie netwerk). Hiermee werd het mogelijk om beelden eenvoudig te integreren binnen een EPD (elektronisch patiënten dossier). 
  • Vanaf 2000 heb ik onze focus gericht op de medische ICT omgeving. Naast Palga zijn er ook integraties met Chipsoft (EPD), Eridanos (EPD), SAP (EPD) en Epic gerealiseerd. 
  • Het opnemen van beelden en het maken van verslagen moest passen binnen de werkwijze van de medisch specialist. Zo ben ik bekend geraakt met de werkwijze (workflow) van ruim 20 verschillende medisch specialismen.
  • Het door ons ontwikkelde systeem werd bekend onder de naam PACS 2. De functionaliteiten werden naast beelden uitgebreid met de mogelijkheid tot het maken van een “gestructureerd” verslag. In 2015 heb ik het bedrijf verlaten dat inmiddels markleider was binnen het PACS 2 segment en 42 Nederlandse ziekenhuizen had voorzien van een ziekenhuisbrede beeld- en verslag oplossing. 
  • Vanaf 2007 tot augustus 2016 ben ik als bestuurder nauw betrokken geweest bij de verdere uitbouw en ontwikkeling van de IHE gedachten. IHE is een wereldwijd initiatief die problemen met betrekking tot het uitwisselen en beschikbaar stellen van patiëntgegevens oplost door gebruik te maken aanwezige wereldstandaarden (Dicom, Snomed, Loinc, HL7, XML, e.a.). 
  • In 2008 en 2013 ben ik betrokken geweest bij het vormgeven van de landelijke darmkanker screening. Ik heb samen met artsengroepen (MDL en pathologen) gebouwd aan de medische content van de verslagen. Door goed te luisteren en de arts te begrijpen is de acceptatie van het screeningsprogramma inmiddels landelijk ingevoerd. 
  • In 2016 was ik betrokken bij de organisatie van de eHealth week. Zowel voor de HIMSS, IHE Europa, als voor IHE Nederland heb ik meegewerkt aan de presentatie van IHE en het samenstellen van de use case. Hiervoor heb ik o.a. verschillende animaties laten maken. Zo hebben we laten zien dat een ingewikkeld probleem simpel kan worden uitgebeeld en mede hierdoor is de eHealth week voor IHE zeer succesvol geworden.

Bel gerust even met
+31(0)6 31 908 533

Of laat hieronder een bericht achter
Ik streef ernaar binnen 24 uur te reageren.

>

Hans Hagoort

Hans Hagoort is specialist in de zorg-ict en is gefust op zorg en ehealth standaarden

"De ambitie van Med4You.nl is om de mens/patiënt de regie over zijn eigen zorginformatie te geven en de vrijheid om daarin zelf te bepalen wie daar toegang tot krijgt".

Connect op LinkedIN

   +31 (0)6 31 908 533

Rubenslaan 202
3582 JJ Utrecht
Nederland

KvK nr: 66787297
Med4You.nl
BTW. nr. 8566.97.503