+31 (0)6 31 908 533 info@med4you.nl

Het 10 duizend stappen overleg

door | 2nov,2016 | Nieuws, Uncategorized

Zoals ik bijna elke dag doe loop ik vanaf mijn huis de natuur in. Heerlijk buiten, ruimte boven mijn hoofd en samen met mijn hond… Vandaag wisselen felle opklaringen zich af met wat regen.

hond-1 Baas gaan we zwemmen?

Terug kijkend op de eerste maand van het bestaan van  Med4You.nl.

Het was een maand waarbij ik me voornamelijk heb bezig gehouden om te onderzoeken wat nu de beste strategie is om eer te doen aan de doelstelling van Med4You.nl. Hiervoor is er overleg geweest met VWS en de patiënten federatie (zijn er een aantal mogelijke werkzaamheden besproken), heb ik met verschillende software leveranciers gesprekken gevoerd, en met verschillende ICT architecten visies gedeeld en is er een leveranciersoverleg geweest bij VWS.
De gesprekken met de industrie waren goed. Ik heb mij in eerste instantie gefocust op een aantal belangrijke spelers in de markt. Mijn inziens zijn deze groepen bepalend en instaat om de overige leveranciers mee te krijgen en te overtuigen (en dus een stroming tot stand te brengen).
Mijn opgedane kennis (van medische standaarden, Industrie en nationale/internationale initiatieven) zou ik graag willen inzetten om samen met de industrie de schouders er onder te zetten en te gaan werken aan een samenwerking met als gezamenlijke doel de patient toegang te geven tot zijn eigen medische informatie. Als inspiratie zullen de aanwezige infrastructuren in de regio’s, die zijn gebaseerd op internationale standaarden, als voorbeeld worden genomen. Voor het uitbouwen van de verdere nationale ICT infrastructuur is het IHE oplossingsmodel door iedereen omarmd. Dat is mooi en ook geeft richting aan de andere software leveranciers en de vorming van MedMij.

john-de-visserJohn de Visser had al drie dagen niets gevangen
Tja en hoe nu verder…
Om mijn inzet te continueren en de industrie met de neuzen dezelfde richting uit te krijgen zal er een budget beschikbaar dienen te komen. Niet om alleen mijn kosten te dekken maar ook de mogelijkheid om onze successen te vieren en advies te kunnen inhuren bij deskundigen zowel Nationaal als ook Internationaal.

En nu nog even langs de dagopvang waar mijn demente moeder zit….

ach-moeder

 

Lieve moeder elke dag heeft wel iets moois.

Hier kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief.